Med CDVI's brytskydd på entrédörrarna upphörde inbrotten

Med återkommande inbrott fick bostadsrättsföreningen Fabriksparken i Sundbyberg nog. 

De monterade CDVI:s brytskydd på samtliga entré- och förrådsdörrar och inbrotten upphörde. 

          

Har din förening problem med inbrott? 

Vi hjälper er.

Kontakta oss

Varför CDVI's brytskydd?

Inbrottssäkert

Med inbyggda magnetlås blir brytskydden en stabil och säker lösning som står emot inbrottsförsök.

Driftsäkert

Dörrarna och låsen blir underhållsfria och livslängden på dörrarna ökar. ​

Kostnadseffektivt

Att skicka ut en låssmed efter varje inbrottsförsök blir ekonomiskt ohållbart. Med monterade brytskydden slipper ni det.  


Läs mer i vår broschyr.Detta skiljer oss från konkurrenterna

Två infällda magnetlås 

Våra brytskydd har två infällda magnetlås vilket gör dörrbladet stabilt och jämnt belastat. Ni slipper skeva dörrar och reparationer.

Specialmåttade och lackerade

Vi kapar brytskydden i samma längd som era dörrar samt lackerar dem i önskad färg för att smälta in i dörrmiljön.

10 års garanti

Med vår lösning ökar dörrarnas livslängd. Därför kan vi ge en generös garanti på tio år.

3-i-1

Med våra brytskydd får du tre funktioner i samma enhet; brytskydd, lås och draghandtag. Fyll i nedan så kontaktar vi dig

Fyll i nedan så kontaktar vi dig för att höra mer om er situation med inbrott och hur vi kan hjälpa er.
Du är såklart även välkommen att ringa ​oss på 
+46 (0)739-39 01 09 eller maila till info@cdvi.se


Kundreferens Brf Fabriksparken

Lösningen stoppade inbrotten: ”Upphörde direkt”.

En bostadsrättsförening i Sundbyberg drabbades återkommande av inbrott. Efter att de monterade brytskydd med magnetlås upphörde inbrotten helt.

För Tobias och hans kollegor på CDVI, som utvecklar och tillverkar säkerhetsprodukter inom lås, passersystem och dörrautomatik, är de tydligt att säkerhetsfrågan inte prioriteras från början vid nyproduktion av flerbostadshus. Inbrott i allmänna utrymmen hör till vanligheten och de som får ta smällen är de boende. 

Några som drabbades återkommande av inbrott i deras nyproducerade bostäder var boende i Bostadsrättsföreningen Fabriksparken i Sundbyberg. Här kunde en av de boende som flyttat in i etapp 1, den före detta polisen Marcus Lundgren, konstatera att ”elslutsblecken blev uppbrutna var och varannan helg”.

– Jag har varit polis i många år och vet att det bara tar ett par minuter att bryta upp ett elslutsbleck, ändå är det vad som installeras på de flesta flerbostadshus. Jag tror problemet ligger i att många inte vet vad det finns för alternativ. 

Marcus visar hur låskolvarna såg ut efter ett inbrott innan de fått upp brytskydden.

 

Brytskydd med infällda magnetlås förebygger inbrott

Det alternativ som Bostadsrättsföreningen Fabriksparken valde att gå på, för att få bukt med problemen, var att installera CDVI’s brytskydd med infällda magnetlås i samtliga entré- och förrådsdörrar. Eftersom magnetlåsen låser dörrarna både upp- och nedtill blir dörrarna helt stumma när de är låsta och väldigt svåra att . Dessutom bidrar magnetlåsen till att hålla dörrarna i bra skick och minimerar slitage.  Bostadsrättsföreningen Fabriksparkens alla gemensamma utrymmen blev utsatta för inbrott. 

Med brytskydden på plats har inbrotten upphört helt. 

– Inbrotten har upphört helt och det känns givetvis mycket tryggare. Samtidigt är det irriterande att detta inte planerats in i bygget från första början, säger Marcus.

Han ska snart flytta till en större bostad i etapp 2, men där saknas brytskydden som bostadsrättsföreningen i etapp 1 såg till att köpa in i efterhand. 

– Jag ska försöka hyra cykelplats i etapp 1 även efter flytten, för annars vet jag att min cykel är stulen inom en vecka.

Marcus är nöjd med resultatet och uppskattar även att brytskydden lackerades i samma färg som dörrbladen för en snygg och enhetlig installation.


Ladda ner broschyr om brytskydd. 

En uppmaning till andra föreningar

Nu vill Marcus uppmana andra föreningar som har problem med inbrott att installera de här brytskydden. 

- Kostnaden för installation av brytskydd motsvarar ju ungefär två, tre besök av låssmeden för att laga elslutsbleck, så det är snabbt intjänade pengar. Och då fick vi brytskydden lackerade i önskad färg och specialmåttade för att passa dörrarnas höjd också, säger Marcus.

Tobias på CDVI är glad att Fabriksparken, liksom så många andra föreningar, har fått ordning på problemet tack vare brytskydden. Samtidigt vill han förtydliga att en nyproduktion som får utstå vandalism och inbrott är ett misslyckat projekt. 

- Tänk om även arkitekter börjar planera in brytskydd i projekteringen – då slipper boende uppleva en otrygghet och frustration som hade kunnat undvikas från start. 

Tobias Olsson, produktchef på CDVI, är glad att fler föreningar får nys om brytskydden och att det bidrar till att inbrotten upphör. 

Samtidigt hoppas han att fler arkitekter planerar in brytskydd i projekteringen så att boende slipper inbrott från start.


​Ta första steget till att stoppa inbrotten. Ladda ner vår broschyr om brytskydd.


Här läser du bland annat om:

Hur brytskydden stoppar inbrott

Vad ett magnetlås är

Varför magnetlås är att föredra framför elslutbleck

Vad du bör tänka på inför beställning


  • Genom att fylla i din email godkänner du att ta emot marknadsutskick från CDVI Nordic AB.

436 32 Askim

info@cdvi.se